AB Research GRUP
AB Research GRUP
FIREFRONT OF KNOWLEDGE

Copyright © 2014 by "AB Research Group"  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: office@aresearch.ro


CERCETARE CANTITATIVĂ:


PAPI (Paper and Pen Interviewing/Cercetarea faţă în faţă). Metoda PAPI reprezintă o modalitate de colectare a datelor de sondaj pe baza de chestionar tipărit aplicat fata in fata la domiciliul persoanelor selectate aleator sau pe cote (categorii de vârsta, educaţie, gen etc.), sau la ieşirea din magazine, farmacii, expoziţii, etc. prin selecţia respondenţilor in funcţie de criterii prestabilite de eligibilitate. Pretestarea chestionarului, instruirea riguroasa a operatorilor si verificarea (minim 10% din chestionarele aplicate) a aplicării metodologiei de selecţie a respondenţilor sau a instrucţiunilor de aplicare a chestionarului, reprezintă principii de baza ale activităţii departamentului AB Research Grup de colectare a datelor din teren.

CAWI (Computer Assisted Web Interviewing/Cercetarea on line). Sistemul CAWI este o metoda rapidă de colectare a datelor de sondaj pe baza unui chestionar standardizat via Internet. Softul specializat de CAWI asigură editarea si gestionarea chestionarului; generarea eşantionului pe baza unui cadru de eşantionare reprezentat de o baza de date cu adresele de e-mail a peste 100 mii de persoane; eliminarea duplicării respondenţilor prin generarea unui cod de identificare unic pentru fiecare adresa de email; Metoda de colectare CAWI prezintă avantajul măsurării atitudinilor si percepţiilor prin prezentarea de stimuli audio-video: imagini (layout, sigle, afişe), clipuri video (videoclipuri, promo-uri, trailere sau diverse montaje), clipuri audio (piese muzicale, jingle-uri, voci);

CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing/Cercetarea via telefon) Sistemului CATI reprezintă o metoda riguroasa şi rapidă de colectare a datelor de sondaj pe baza unui chestionar standardizat aplicat prin telefon persoanelor selectate aleator prin procedura RDD (random digit dialing). Softul specializat de CATI asigură editarea si gestionarea chestionarului, monitorizarea continua a activităţii operatorilor de interviu.

PATI (Paper and Pen Assisted Telephone Interviewing/Interviul telefonic) Sistemului PATI reprezintă de colectare a datelor de sondaj pe baza unui chestionar aplicat prin telefon persoanelor selectate de obicei prin metode de selecţie non aleatoare.

Sondaj de opinie auto - aplicat: Chestionarul imprimat pe hârtie este trimis prin posta, publicat intr-o revista / ziar, lăsat acasă sau oferit pentru completare intervievatului. Acesta completează chestionarul după care îl depune / trimite la o adresa specificata, sau chestionarele pot fi colectate la o data prestabilita de către operatorii de interviu. Pentru creşterea ratei de răspuns sunt folosite metode de încurajare a răspunsului, precum premiile sau tombolele etc.

CAPI (Computer-assisted personal interviewing), este o tehnica de intervievare similara tehnicii CATI, răspunsurile fiind înregistrate direct in calculator, cu excepţia ca are loc in persoana si nu la telefon. Persoana intervievata sta in fata unui calculator si introduce personal răspunsurile la chestionar. Operatorul de interviu este prezent doar pentru ghida persoana in fata calculatorului si pentru a-i explica modul in care funcţionează sistemul. Aceasta tehnica de intervievare este oportuna pentru proiectele in care întrebările sunt clasificate ca fiind intime / personale pentru a creste nr. de răspunsuri. De asemenea, aceasta tehnica de intervievare permite testarea mesajelor vizuale sau audio asigurând intimitatea respondentului.
 

CERCETARE CALITATIVĂ

Focus Grup - Este o metodă de cercetare calitativa în care un grup selecţionat de persoane este rugat sa răspundă la un număr de întrebări privind atitudinea lor faţă de un produs, un concept, o persoană, un serviciu, o producţie publicitară etc. Întrebările sunt puse intr-un mediu controlat dar liber, încurajând interactivitatea si discuţia liberă. Tipuri de focus grupuri pe care le oferim: focus grup tradiţional - in care este un moderator care conduce întreaga discuţie; focus grup in duel - un moderator prezintă partea pro, celalalt prezintă partea contra;  focus grup cu doi moderatori - un moderator menţine atmosfera de discuţie, celălalt asigurându-se ca sunt acoperite toate temele din desfăşurător; focus grup cu participarea clientului - clientul sau un reprezentant al sau ia parte la discuţie. Serviciile noastre includ de la designul iniţial al acestei cercetări (grup ţinta, chestionar de screening), crearea desfăşurătorului discuţiei si moderarea focusului până la transcriptul discuţiei şi analiza datelor obţinute.

Interviu in profunzime - este o metodă calitativă utilizată atunci când se doreşte evitarea „contaminării” opiniei individuale prin interacţiunea intr-un focus grup. Un interviu in profunzime este de obicei înregistrat, are o tema de discuţie prestabilita si este condus de un moderator. Durata unui interviu in profunzime variază in funcţie de complexitatea temei abordate. Serviciile noastre includ de la designul iniţial al acestei cercetări (grup ţinta, chestionar de screening), crearea desfăşurătorului discuţiei pana la transcriptul discuţiei si analiza datelor obţinute.

Grupul nominal: este o tehnica de identificare a problemelor si de analiza a nevoilor care se desfăşoară conform unui demers inductiv. Apelativul “grup” se refera de fapt la o adunare de indivizi care nu interacţionează verbal unii cu ceilalţi decât foarte puţin. Modul de comunicare si de funcţionare a grupului nominal se realizează după o abordare sistematica si structurala, controlata in întregime de moderator.
SOCIAL
QUICK LINKS
București, Sector 3,
Str. Filderman Wilhelm nr. 4, et 5-6
tel /fax
: 031.817.80.27
CUI 14429046; J40/678/2002;
IBAN RO52RNCB0071011445910001
CONTACT